Hengitystietutkimus jatkuu maalis-huhtikuun aikana.

Helsingin yliopiston tutkijoiden kanssa on sovittu, että 20 mopsia tutkitaan maalis-huhtikuun aikana. Tutkimuksessa mopsit kävelevät 1000 metriä, jonka jälkeen tutkijat tarkkailevat 15 minuuttia mopsin palautumista rasituksesta. Tutkimuksessa ei rauhoiteta mopseja, eikä oteta röntgenkuvia, ainoastaan mitataan lämpötilaa ja otetaan verinäyte.

Hengitystietutkimukseen voi osallistua 1-5 vuotta vanhat mopsit. Alustavasti on ollut puhetta, että tutkimukseen osallistuvilla mopseilla olisi mahdollisuus saada todistus hengitystietutkimuksessa käynnistä, mutta asia varmistuu lähiaikoina ja tiedoitetaan myöhemmin lisää.

Tukimusajoista tiedoitetaan vielä hieman myöhemmin, tutkijat haluavat ensin pilootissa käyneet huonot hengittäjät uusimaan testin, nyt 6 min kävelyn sijaan 1000 metriä kävely, jolloin saadaan parempi vertailu hyvien ja huonojen välille. Todennäköisesti 1000 metrin kävelystä on tulossa jatkossa jalostustesti jalostuskoirille.

Tukimusajoista ja niiden varaamisesta tiedoitetaan mahdollisimman pian. Jos haluatte lisätietoja, niin viestiä voi laittaa osoitteeseen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.