Lauantaina 21.9.2019 Suomen Mopsikerho järjestää yhdessä Suomen Bostoneiden kanssa kävelytestin Vantaalla Ojangossa.

Tarkemmat tiedot ilmoittautumisista tapahtuman mainoksessa:

KÄVELYTESTI VANTAA 21.9.2019 MAINOS

Mopsien erikoisnäyttely vuonna 2020, pidetään Espoon Marketanpuistossa 27.6.2020

Vuoden 2020 erikoisnäyttelyn ilmoitukseen pääsee tutustumaan alla olevan linkin kautta.

ERIKOISNÄYTTELY 2020-ILMOITUS

dsc 8255

LA 14.9 Salmen ulkoilualue Vihdissä klo 11
-kierrämme reilun 6 km mittaisen luontopolun, omat eväät ja makkarat
-kokoontuminen ulkoilumajan edessä, Salmentie 75, 03300 Otalampi (Vihti)


LA 19.10 ulkoillaan Nuuksiossa klo 11
-kokoontuminen: Högbackan P-paikka Kattilantien varrella Espoossa
-käänny 110-tieltä Nuuksioon ja aja kohti Sollvallan Urheiluopistoa, opistolta n.4,3km Kattilaan päin, tien oikealla puolella on kookas opastaulu ja parkkipaikka, loppumatka tiestä hiekkatietä
-omat eväät


lisätietoja voi kysellä Eija Keskiseltä
puh.040-5052651 (ilt.)
email: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

TERVETULOA!

Enkefaliittiasiaa! Nyt kaivattaisiin tietoa enkefaliittiin sairastuneista mopseista ja niiden mahdollisista pde-tuloksista. Kerhon tietoon ei ole juurikaan tullut faktatietoa enkefaliittiin sairastuneista mopseista ja niitä kuitenkin aina silloin tällöin rodussa esiintyy. Tämä tieto olisi todella tärkeää rodun kannalta. Yhteyttä voi ottaa jalostustoimikunnan sihteeriin: jalostustoimikunta(a)suomenmopsikerho.fi. Tiedot käsitellään luottamuksellisesti!

Vuoden 2018 Mopsi-kilpailun tulokset löytyy alla olevasta linkistä.

TULOKSET

Tässä vuoden 2019 tuomarin esittelyt suomeksi ja englanniksi.

TUOMARIESITTELY (FIN)

TUOARIESITTELY (ENG)

Suomen Mopsikerho ry. Erikoisnäyttely 14.7.2019 Marketanpuisto, Pehtoorinkuja 3, 02940 Espoo

Arvostelutuomari Lady Amanda Ellis, Iso-Britannia

Arvostelu alkaa klo 10.00

Ilmoittautuminen

Ilmoittautuminen 14.6.2018 mennessä

Ilmoittautuminen näyttelyyn tulee tehdä joko postitse tai internetissä. Ilmoittaessaan koiransa näyttelyn näytteilleasettaja sitoutuu noudattamaan Suomen Kennelliiton voimassa olevia näyttelysääntöjä ja niitä täydentäviä ohjeita sekä rokotusmääräyksiä. Säännöt löytyvät Kennelliiton kotisivuilta

Online-ilmoittautuminen osoitteessa www.showlink.fi -> ILMOITTAUDU NÄYTTELYYN

Online-ilmoittautumisesta tulee aina vahvistus sähköpostiisi. Jollet saa vahvistusta, ota välittömästi yhteyttä asiakaspalveluumme. Tarkasta ilmoittautumisesta koirasi tiedot ja kilpailuluokka.

Tai ilmoittautuminen postitse Kennelliiton ilmoittautumislomakkeella, kopio maksukuitista mukaan liitettynä, osoitteeseen: Erja Kaartinen, Koskentie 125, 09520 Millola

Näyttelyä ja ilmoittautumisia koskevat tiedustelut: Tuula Ahlström arkisin klo 18-20, p. 040 571 3183 tai Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Ilmoittautumismaksut:

32 € ensimmäinen koira, saman omistajan 2. jne. koira. 27 €, pennut ja veteraanit 10€, paras pari 10€, yli 10 v. veteraanit ilmaiseksi

Postitse laitettavien ilmoittautumisten maksut tilille Suomen Mopsikerho/Erikoisnäyttely 2019, tilille: IBAN FI66 1072 3000 2063 47 viestikenttään koiran/koirien virallinen nimi/ nimet, luokka/luokat.

Ilmoittautuminen on tehtävä kirjallisesti - pelkkä näyttelymaksun suoritus ei ole ilmoittautuminen! Kopio maksukuitista sekä ilmoittautumislomake kirjeenä postitettava viimeistään viimeisenä ilmoittautumispäivänä.

Alennuksen saaminen edellyttää sitä, että ilmoittautumiskaavakkeet ja kopio maksukutista lähetetään ehdottomasti samassa kirjekuoressa tai tehdään samalla netti-ilmoittautumiskerralla. Alennus lasketaan vain täysihintaisista ilmoittautumismaksuista (ei pentujen tai veteraanien maksuista).

HUOM! Netti-ilmoittautuminen maksetaan verkkopankilla tai luottokortilla ilmoittautumisen yhteydessä. Vahvistusviesti onnistuneesta ilmoittautumisesta sähköpostiin tulee noin tunnin sisällä ilmoittautumisesta. Jos et saanut vahvistusta sähköpostiisi, ota heti yhteyttä Showlinkiin. Vain annettuun sähköpostiosoitteeseen vahvistusviestin saaneet netti-ilmoittautumiset voidaan hyväksyä näyttelyyn.

Rokotusmääräykset Suomen Kennelliitto-Finska Kennelklubben ry:n määräysten mukaan. Näyttelyyn osallistuvan koiran tulee olla tunnistusmerkitty.

Antidoping –valvonta Dopingvalvonta koskee kaikkia Suomen Kennelliiton myöntämiä näyttelyitä, kilpailuja ja kokeita. Ajankohtaisinta tietoa osoitteessa KENNELLIITTO / ANTIDOPING

Luokat:

Pennut 5 – alle 7 kk

Pennut 7 - alle 9 kk

Junioriluokka 9 – alle 18 kk

Nuortenluokka 15 – alle 24 kk

Avoinluokka 15 kk ->

Valioluokka

Veteraaniluokka 8 v. ->

Kasvattajaluokka, pennut

Kasvattajaluokka

Jälkeläisluokka, urokset

Jälkeläisluokka, nartut

Paras pari, tuomari ilmoitetaan myöhemmin, ilmoittautuminen näyttelyssä.

 

NÄYTTELYN PDF-ILMOITUKSEEN

 

SUOMEN MOPSIKERHO RY:N VUOSIKOKOUS

Lauantaina 23.2.2019 klo 14:00 alkaen Tuomarikartanon vinttikoirakeskuksella,

Osoitteessa: Tuomarikyläntie 1, 00690 Helsinki

 

Valtakirjojen tarkistaminen aloitetaan klo 13:30

 

Kokouksessa käsitellään sääntöjen 21§:ssä mainitut asiat, vuoden mopsi-kilpailun sääntömuutos, sekä vuosikokoukselle esitettävät pevisa-ehdotukset.

 

EHDOTUS 1: SILMÄT JA POLVET: Pentujen vanhemmista tulee astutushetkellä olla polvitutkimuslausunto ja voimassa oleva silmätarkastuslausunto. Silmätarkastuslausunto ei astutushetkellä saa olla 36 kk vanhempi, polvitutkimuslausunto 24 kk vanhempi (paitsi yli kolmen vuoden iässä tutkittuna polvilausunto on voimassa ilman määräaikaa). Ulkomaisia uroksia koskeva poikkeus: Ei vaadita PEVISA-tutkimuksia (koirarekisteriohjeen kohta 9, 2 pentuetta/uros).

 

EHDOTUS 2: SILMÄT, POLVET JA KÄVELYTESTI: Pentujen vanhemmista tulee astutushetkellä olla polvitutkimuslausunto ja voimassa oleva silmätarkastuslausunto sekä hyväksytty kävelytestitulos. Silmätarkastuslausunto ei astutushetkellä saa olla 36 kk vanhempi, polvitutkimuslausunto 24 kk vanhempi (paitsi yli kolmen vuoden iässä tutkittuna polvilausunto on voimassa ilman määräaikaa), kävelytesti täytyy olla suoritettu vähintään 18 kuukauden ikäisenä, kävelytesti ei koske yli 7 vuotiaita koiria. Ulkomaisia uroksia koskeva poikkeus: Ei vaadita PEVISA-tutkimuksia (koirarekisteriohjeen kohta 9, 2 pentuetta/uros).

 

EHDOTUS 3: SILMÄT, POLVET JA SELKÄ: Pentujen vanhemmista tulee astutushetkellä olla polvitutkimuslausunto ja voimassa oleva silmätarkastuslausunto sekä selkälausunto. Silmätarkastuslausunto ei astutushetkellä saa olla 36 kk vanhempi, polvitutkimuslausunto 24 kk vanhempi (paitsi yli kolmen vuoden iässä tutkittuna polvilausunto on voimassa ilman määräaikaa), selkälausuntoa varten koiran täytyy olla kuvaushetkellä vähintään 24 kk:n ikäinen. Ulkomaisia uroksia koskeva poikkeus: Ei vaadita PEVISA-tutkimuksia (koirarekisteriohjeen kohta 9, 2 pentuetta/uros).

 

Tervetuloa,

Johtokunta

 

VALTAKIRJA (pdf.)

VALTAKIRJA (doc.)

 

YLE lähetti 20.11.2018 TV-1 kanavalla Sairaan kaunis koira-dokumentin. Dokumentissa käsiteltiin koirarodun sairauksia ja jalostusta, sekä pentutehtailua. Dokumentissa oli mukana myös mopsi, jolla oli monenlaisia vaivoja.

Rotujärjestö Suomen Mopsikerho ry. on lähivuosina tehnyt työtä rodun ongelmien parantamiseksi.

Aikaisemmin mopseille on tehty vähemmän virallisia terveystutkimuksia ja siksi kerho on laatinut jalostusohjeet, joita kiristettiin vuonna 2011 ja 2016, jotta saataisiin enemmän tutkittuja mopseja ja sitä kautta tietoa rotumme tilanteesta ainakin silmien, polvien ja sydämen osalta.

Mopsikerho tukee rahallisesti terveystutkimuksia ja vuonna 2018 olemme tukeneet kävelytestiin osallistuneita mopseja. Yhdistyksen johtokunta päättää vuosittain, mihin tutkimuksiin tukea suunnataan.

Kasvattajalistallamme on ainoastaan sellaiset kasvattajat, jotka sitoutuvat noudattamaan jalostusohjeita. Jalostusohjeiden myötä onkin saatu terveystutkimusten määrä nousemaan, mutta edelleen olisi tarkoitus saada useampi kasvattaja teettämään koirilleen ainakin kaikkein tarpeellisimmat tutkimukset. Silmät ja polvet ovat mopsin kannalta ne tärkeimmät tutkimuskohteet ja tietysti myös hengitys, koska kyseessä on brakykefaalinen rotu.

Suomen Mopsikerho ry aloitti vuonna 2012 yhteistyössä Helsingin Yliopiston kanssa kehittelemään mopsien kävelytestiä. Tarkoitus oli kartoittaa rotumme tilannetta hengityksen osalta ja samalla saada käyttökelpoinen mittari jalostustyöhön. Tällä hetkellä kävelytesti kuuluu virallisiin terveystutkimuksiin.

Mopsien jalostuksen tavoiteohjelma (JTO) hyväksyttiin ensimmäistä kertaa vuonna 2014 ja vuonna 2019 on tulossa päivitys tavoiteohjelmaan. Seuraavassa vuosikokouksessa johtokunta tulee esittämään rodulle pevisa-ehdotuksen/ehdotukset. Mopsi ei ole aiemmin kuulunut pevisa-rotuihin.